Termékek Menü
0
WEB +36 30 424 6322

Hogyan rendezzük be a fiatalok szobáit?

Hogyan rendezzük be a fiatalok szobáit?  A gyerkőcök szobáját néha olyan érzés újra és újra berendezni, mint lecserélni a ruhatárukat egy éppen aktuális trend miatt. Aki átélte már, az tudja, miről beszélünk: a még álomszerűen békés kisgyermekkor után jön a kamaszodás és serdülés, amivel kéz a kézben jár az autós vagy hercegnős bútorokat lecserélése.

A gyerkőcök szobáját néha olyan érzés újra és újra berendezni, mint lecserélni a ruhatárukat egy éppen aktuális trend miatt. Aki átélte már, az tudja, miről beszélünk: a még álomszerűen békés kisgyermekkor után jön a kamaszodás és serdülés, amivel kéz a kézben jár az autós vagy hercegnős bútorokat lecserélése.

Így aztán jöhetnek az olyan ifjúsági bútorok, amiket már nem ciki megmutatni a haveroknak és a barátnőknek, és amik jobban tükrözik az adott életkort. A fiúk és lányok az évek előrehaladtával ugyanúgy kinövik a régi bútorokat, amiket aztán ugyanúgy cserélhetünk, mint ahogy a régi rojtos szoknyát.

Csak amíg az utóbbit felváltja egy térdénél kivágott farmer, addig az utóbbinál a díszes-színes-cirádás ágyat egy futon küldi nyugdíjba.

A Top3 ifjúsági bútor

Úgy is mondhatjuk, hogy a szekrény, az ágy és az íróasztal a három legfontosabb ifjúsági bútor, hiszen ezek azok, amiket minden egyes nap rendeltetésszerűen használnak a fiatalok. Nemcsak a kamaszok, de  kisiskolások is.

Nem is kell nagyon ecsetelni, hogy miért: a különböző típusú szekrényekben vannak a kedvenc ruhák, ezeket minden nap kinyitják, becsapják, felforgatják; az ágyon alszanak, laptopoznak; az íróasztal pedig a lecke színpada.

Ezeket a bútorokat éppen ezért érdemes körültekintően, a szoba méreteihez és a fiatalok elvárásainak megfelelően kiválasztani.

A dolog persze nem olyan egyszerű, mint az elsőre gondolnánk, és még a praktikusan gyorsan ("dobjuk be az első megfelelő darabot" módszerrel) vásároló férfiak is elakadnak ennek a dolognak az elején.

Néhány tipp: így is berendezhető a fiatalok szobája

A fiatalok szobáinak berendezésekor az alapnak számító méretezés és tervezés mellett két fontos szempontot kell figyelembe vennünk: az egyik az életkor, a másik a szobát birtokba vevő akarata. Bizonyos szempontból összefüggnek, mégis külön kell választani őket.

Egyrészt egy 7-8 éves gyereknél nem érvényesül még annyira a "már kezdettől fogva én mondom meg, mit akarok" elv, szemben a legtöbb kamasszal, aki szeretne aktívan részt venni a megfelelő bútor kiválasztásában.

Tudjuk, hogy a gyerekek szeretik a kalózos, tündérmesés motívumokat, ezért ha ismerjük az ő vágyálmaikat, akkor nekik bátran bevásárolhatunk egyedül. Egy idősebb gyereknél ez már elképzelhetetlen, hacsak nem akarunk később némi vitát magunknak. Náluk számít a megegyezés, a konszenzusra törekvés.

Érdemes ezért velük együtt körbenézni, és nem kímélni a fáradtságot arra, hogy közösen válasszuk ki a szobákba való ifjúsági bútorokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog