Termékek Menü
0
WEB +36 30 424 6322

Ülőgarnitúrák

Hogyan válasszunk magunknak megfelelő ülőgarnitúrát?
Lehet, hogy első hallásra ez egy jelentéktelennek tűnő „feladat”, de ne bagatellizáljuk el! Valószínűleg nem pár hónapra fogjuk megvásárolni, ezért jó, ha előrelátóak vagyunk.

 

Érdemes pontosan tudni a méreteket, mind a bútorra vonatkozóan, mind pedig a szoba nagyságát tekintve. Legyünk tisztában az otthonunkban uralkodó domináns színekkel, és vegyük figyelembe azt is, hogy a szobában megjelenő szövetek árnyalataihoz is illeszkedjen a kiszemelt ülőgarnitúra.

Mérjük fel, hogy mik azok a konkrét elvárások a bútorral szemben, melyek számunkra nagyon fontosak annak használatakor! Gondoljuk végig, hogy hogyan fogjuk használni? Milyen és mekkora igénybevételnek szeretnénk kitenni, illetve, hogy speciális elvárásaink vannak-e? Olyan dizájnt és szín válasszunk, amivel ki tudjuk aknázni a több éves használhatóságot.

Az ülőgarnitúra a nappali, de sok esetben az egész lakás főszereplője. Mivel azt hosszú távra vásároljuk, használjuk ki a lehetőséget, és adjunk időt magunknak, hogy a formák, huzat anyagok, színek és mintázatok közül a számunkra legmegfelelőbbet tudjuk kiválasztani!

Kisgyermekes családoknál például praktikus lehet egy mosható anyagú huzatborítás, rengeteg „kellemetlenségtől” és bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha ezt is szem előtt tartjuk.

Ha szeretjük a változásokat, ha nem hosszú távra vásároljuk az ülőgarnitúránkat, bátran választhatunk az éppen aktuális divatot követve, a színek, a formák és a stílus tekintetében is. Ilyenkor egy extravagáns ülőgarnitúra a legjobb döntés.

Ha a komfortra gondolunk, vagy a baráti társaságunk nagyságára, akik előszeretettel látogatnak meg minket, megint más szempontokat kell néznünk. Amennyiben mi notórius vendéglátók vagyunk, akkor annak megfelelően kell ülőgarnitúrát választanunk, ha azonban magányos farkasok, akkor nem kell feltétlenül óriási méretekben gondolkodnunk. Fontos tehát szem előtt tartani, hogy valójában mire fogjuk használni a bútordarabot, fél óra tévézésre, vagy éjszakába nyúló vidám beszélgetésekre sokadmagunkkal. Ilyenkor érdemes nagyobb ülőfelülettel rendelkező garnitúrát választani, ahol egyszerre többen is elférnek, akár még el is heveredhetnek rajta.

A sarokgarnitúrák rendkívül népszerűek, vannak modellek, ahol az oldalsó rész polcként funkcionál, s a háttámla is elég széles, így alkalmas néhány dísztárgy elhelyezésére.

Nagyon jó szolgálatot tehetnek az ülőkék is, melyek néhány modellnél megtalálhatóak, vagy a fotellal kiegészített ülőgarnitúrák, a hozzá illő asztalokkal, melyeknek a tökéletes összhang jegyében, ugyan olyan a szövetborításuk, mint maguknak az ülőalkalmatosságoknak.

A tv-fotel szintén számos garnitúra alapdarabja, melyeknél még különféle kényelmi funkció beépítésére is sor kerül, például dönthető támla, esetleg forgó tányérrész, és-vagy lábtartó.

A választék óriási, a döntés a miénk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog