Termékek Menü
0
WEB +36 30 424 6322
Ön itt jár: > >

Kanapék

Ha kanapévásárláson gondolkodunk, tartsunk szem előtt néhány dolgot, ami nagymértékben megkönnyítheti a valóban helyes döntést, a bútorok kavalkádjában. Olyan kanapéra van ugyanis szükségünk, ami nem csak küllemében szolgálja komfortunkat, hanem eleget tesz a kényelmi elvárásainknak is. Így aztán nem fogunk bosszankodni, ha egy most épp jelentéktelennek tűnő szempontot kihagyunk a számításból.

Sem a lakások nem egyformák, sem pedig az ott elhelyezkedő szobák elrendezései. Nagyon fontos éppen ezért, hogy a bútor, melyet választunk „variálható” is legyen.

A matracos szerkezetű, rugós kanapék remek választásnak bizonyulhatnak, ha valaki tartós és igazán kényelmes ülést szeretne biztosítani magának. Ha a kanapé igazán jó minőségű, akkor a rugóacél minősége kifogástalan. Nem elhanyagolható szempont, hiszen tartóssága nagyrészt ezen múlik, nem beszélve a bosszantó gödrösödésről, ami egy kevésbé jó minőség esetén bizony gyakran előfordul.

A szivacsos kanapé is népszerű választás, hiszen áruk pénztárcabarát, és igazán tetszetős darabok közül választhatunk. Ne tervezzük viszont alvásra ezt a fajta típust, mert a szivacsvastagság nem mélyebb 6-8 mm-nél. Így ezt a modellt legfeljebb egy-két éjszakát használjuk, főként vendégágyként, alkalomszerűen. Mindennapos használatra sokkal alkalmasabbak a rugós kanapék.

Fontoljuk meg, mekkora méretet választunk! Ha a szobában kevés a hely, vagy a kanapét alvásra is használni szeretnénk, akkor mindenképp sarokgarnitúra, vagy ágyneműtartós, összecsukható modell a nyerő! Rengeteg hely megspórolható velük. Vannak lebillentős típusok, melyeket a háttámla ledöntésével tudunk nyitni-zárni, illetve ott található az ágyneműtartó is.

Fix kanapét olyan helyre ajánlatos beszerezni, ahol nagy a tér és nincsen szükség annak ágyfunkció szerepére. Főként abban az esetben ideális, amikor a design a legfőbb szempont és a kanapét olyan elv szerint választjuk, hogy az tökéletesen belepasszoljon a környezetbe. Ilyenkor nem élvez prioritást a helytakarékosság, vagy a praktikum.

A kanapék megjelenésében nem csak a szín, vagy a forma a fontos, hanem magának a miliőnek a jellege is. Ha nem ragaszkodunk ágyneműtartóhoz, akkor bátran válasszunk a különlegesebb darabok közül. Ne féljünk a nem megszokott színvilágtól, a szokatlan formáktól, hiszen bármilyen nekünk tetsző kanapéval tökéletes összhangot tudunk kialakítani a szobában. Egy kis odafigyeléssel, kreativitással, és fantáziánkkal, az arányok és az összhang megteremtésével fontos, ám nem megvalósíthatatlan feladat!

Csodálatos érzés belépni egy igényesen és harmonikusan berendezett nappali szobába, melynek talán a legmeghatározóbb eleme a kanapé. Kövessük tehát ízlésünket, legyünk képzeletünk őrei, de barátai is egyben!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog